søndag den 23. januar 2011Rio-Bio,Rødovre opført 1934 af tidligere cirkus artist Wald Nielsen som havde rejst jorden rundt som sådan.I 1934 var han benzintankejer og biografdirektør

4 kommentarer:

 1. Rio Bio i Rødovre

  Jeg har altid elsket at se film i biografen.
  Da jeg var stor knægt, behøvede jeg blot at vise mit hoved i billetlugen i "Rio Bio" i Rødovre, så rykkede billetdamen, klædt i en skinnende, glat, sort satin-kittel, "min billet" ned af billettavlen.
  Min plads var på sidste række yderst til højre, for der kunne man strække de lange ben. - og så kostede en billet kun 1 krone og 75 ører.
  Til gengæld sad man så også på nøgne træsæder. Der var dog en enkelt række med stofsæder. Dem kaldte vi for "de reserverede" - til de rige altså. Sådan en plads kostede 2 kroner og 25 ører.
  En lakrids-salmiak-stang kostede 10 ører. Jeg fik 5 kroner i lommepenge om ugen. For dem kunne jeg få en biografbillet, en salmiakstang og en pakke pibetobak eller en 5-stk.-Eifel (rød indpakning).
  Mac Baren Mixture, kom i øvrigt til Danmark i 1950'erne.
  Det var også dengang det var almindeligt at det yngre publikum råbte, IS-MAND, når helten kyssede heltinden. De mente at helten trængte til lidt nedkøling.
  Der var faktisk en ismand i biografen, som gik en runde eller to i pausen når filmoperatøren skulle skifte spole eller når filmen knækkede og det skete jævnligt. Så blev lyset tændt i salen og der blev spist is og klappet og buh-et og trampet i gulvet, så hele biografen gyngede.
  Af og til gik den høje tynde biografkontrollør rundt med en stor flaske eau de cologne, Den med Gåsetårnet, Esprit de Valdemar, påmonteret en metalspraydyse med slange og en pumpegummibold og sprøjtede spraytåger ud i det mørke rum, når de uvorne unger fes højlydt på de mest upassende steder i filmen.
  Dagens biografpublikum er en anelse mere velopdragne.

  Mvh. Asger Pedersen

  SvarSlet
 2. Fantastisk,tak for historien og minderne
  Mvh Forstadsromantikeren

  SvarSlet
 3. Kære Jens K,

  Billedet af biografsalen er ikke fra Rio Bio, men fra Islev Bio

  Se evt. her: https://www.rk.dk/lokalhistorisk-samling/roedovres-historie/biografdrift/

  SvarSlet